Spring naar content

Actueel

Rabita kinderwerk

Wat God je geeft, is nooit bedoeld om alleen voor jezelf te houden

28 juni 2024

Gera is als kinderwerkster actief in de Arabisch-Nederlandse missionaire wijkgemeente Daar al Amal te Zeist. Vrijwel iedere zondag verzorgt ze het programma voor de kinderen. Het is voor haar het hoogtepunt van de week geworden.

Offerfeest

Het Offerfeest als aanleiding tot gesprek

28 juni 2024

Het islamitische offerfeest Eid al-Adha (Turks: Kurban bayramı) is een van de belangrijkste feesten van de islamitische kalender. Met het offerfeest herdenken moslims de bereidheid van de profeet Ibrahiem om zijn zoon Ismael te offeren in gehoorzaamheid aan Gods bevel.

Kom naar mij 1

Kayhan: Een zoektocht naar Jezus

28 juni 2024

Kayhan groeide op in een moslimgezin maar ging al snel zijn eigen weg. Op een nacht werd hij voor het eerst stilgezet bij het leven van Jezus. Wie was deze Jezus, en was Hij het werkelijk waard om alles voor op te geven? Kayhan ging op zoek naar de waarheid.

Inspiratiedag23

Inspiratiedag Evangelie & Moslims 2024

11 april 2024

Op onze inspiratiedag heten we allen welkom die verbonden zijn met de missie van Evangelie & Moslims of zich daarop willen oriënteren.

Evangelie & Moslims is een ANBI

27 maart 2024

Evangelie en Moslims is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI-instelling. Informatie t.b.v. uw belastingopgave.

OR154 Getuigen van het kruis

Getuigen van het kruis

25 maart 2024

In deze weken voor Goede Vrijdag leven we met aandacht voor het kruis van Christus. Voor moslims is dat kruis een groot obstakel. Voor hen die tot geloof kwamen is het kruis verlossend nieuws, maar zij leren ook wat het betekent om zelf een kruis te dragen.

Bron van Leven Rotterdam (1)

Een Bron van Leven voor Arabieren in Rotterdam

25 maart 2024

In Rotterdam-Noord startte in oktober een nieuwe missionaire gemeenschap onder de naam Bron van Leven, die in het bijzonder Arabischtaligen en Noord-Afrikanen welkom wil heten. Een gesprek met Fred Kappinga en Samer Younan over dit initiatief.

Getuigenis Zakiya

Hoe de Marokkaanse Zakiya Jezus vond

25 maart 2024

Zakiya groeide op in een moslimgezin. Zij heeft Jezus ontmoet en hem als Heer van haar leven aangenomen maar dat ging niet zonder slag of stoot. Want, zo vertelde haar familie haar ook, je bent nu eenmaal als moslim geboren…

Ontmoeting met moslimsvrouwen

Ontmoeting met moslimvrouwen

1 maart 2024

Velen van ons leven al jarenlang in dezelfde wijk met moslims of ontmoeten hen in ons dagelijkse leven. We zien misschien vrouwen met een hoofddoek in de winkel of moslimfamilies met kinderen in een park, maar zij gaan hun eigen gang en dat doen wij zelf ook. Twee verschillende werelden. Misschien voelen we ons ver verwijderd van deze moslims in ons land, die hun eigen gewoonten hebben, hun eigen geloof, en hun eigen taal. Wie zijn zij? Hoe kunnen we hun wereld binnentreden? En misschien een nog moeilijkere vraag: hoe delen we met hen wie de Here Jezus is, en wat Hij voor ons heeft gedaan?

Ramadan 2024 gebedskalender

29 februari 2024

Evangelie & Moslims heeft weer een gebedskalender voor christenen samengesteld, om tijdens de Ramadan (11 maart – 9 april) te bidden voor moslims in Nederland.

Een klik met moslims

Een klik met moslims

26 februari 2024

Op Tweede Kerstdag stond mijn vrouw bij het koffieautomaat van een verpleegafdeling in het ziekenhuis. Er zat een moslimechtpaar te wachten op hun zoon die werd geopereerd. Mijn vrouw hoorde dat de moslimman met zijn telefoon zat te luisteren naar een videoclip van een vurige moslimprediker.

Foto bij Onze moeders

Onze moeders

16 februari 2024

Rabia is jaren terug uit Turkije naar Nederland gekomen. Door een ernstig ongeluk kwam ze in het ziekenhuis terecht en ging ze nadenken over de dood en het hiernamaals. Ze had religie afgezworen en had veel pijn geleden door allerlei religieuze wetjes. Rabia ging op zoek, op zoek naar God.

Foto bij Een Turkse moeder

Een Turkse moeder

9 februari 2024

Vijftien jaar geleden kwam haar zoon tot geloof. Kort daarna haar dochter en andere zoon ook. Firuze wist niet wat haar overkwam. In eerste instantie dacht ze dat het een fase was maar met de tijd ontdekte ze dat dit niet het geval was. Firuze en haar man schaamden zich voor hun Turkse omgeving. ‘Niemand mag dit horen!’ werd er steeds gezegd.

Foto Turkse team (buiten)

Samen uitreiken naar onze Turkstalige buren

15 december 2023

Van de meer dan tachtig miljoen inwoners van Turkije is slechts een fractie christen, zo’n 0,02%. Dit onbereikte volk woont bij ons om de hoek. Gastarbeiders met hun kinderen en kleinkinderen, Turkse bruiden en recent ook Turkse vluchtelingen wonen in onze wijken en participeren in onze samenleving. Wie deelt de liefde van Christus met hen? En hoe kan Evangelie & Moslims daarbij helpen?

Getuigenis Nemat

15 december 2023

Het is een wonder dat Nemat zijn verhaal met ons kan delen. Zijn ouders werden door de Taliban gedood. Hijzelf kon vluchten en bereikte na een gevaarlijke reis Nederland, maar werd daar aangereden door een bus. De artsen gaven hem weinig kans op overleven, maar Jezus verscheen aan hem en zei: ‘Mijn zoon, je hoeft niet bang te zijn. Je gaat niet dood en je zult niet alleen zijn. Ik ben bij je en er is een grote familie voor jou.’

Scroll naar boven