Spring naar content

Een Turkse moeder

Publicatiedatum: 9 februari 2024

Vijftien jaar geleden kwam haar zoon tot geloof. Kort daarna haar dochter en andere zoon ook. Firuze wist niet wat haar overkwam. In eerste instantie dacht ze dat het een fase was maar met de tijd ontdekte ze dat dit niet het geval was. Firuze en haar man schaamden zich voor hun Turkse omgeving. ‘Niemand mag dit horen!’ werd er steeds gezegd. Ook zijn ze naar de ‘hoca’ (een islamitische leraar)geweest om advies te vragen. De hoca vertelde dat Firuze en haar man als ouders van deze kinderen zouden moeten boeten voor deze zonde van afdwaling. Want dit was hun verantwoordelijkheid volgens de hoca. Huilend kwamen Firuze en haar man thuis.

De oudste zoon bleef ondertussen het evangelie verkondigen maar Firuze moest er niets van weten. Althans, dat leek zo. De verhalen die ze hoorde begonnen haar langzamerhand te raken en ze vond het bijzonder dat haar kinderen regelmatig met elkaar gingen bidden en in de Bijbel lezen. Maar voor haar hoefde het niet. Ze had zichzelf hiervoor afgesloten. Nu, vijftien jaar later, bezoekt Firuze zo nu en dan een Turkstalige samenkomst van Evangelie & Moslims. In september 2023 kwam ze samen met haar dochter naar de Turkse conferentie. Ze had in deze week veel gesprekken met haar dochter over het geloof, over de goedheid van de Heer, over wat de Bijbel zegt over bepaalde situaties en hoe God wil dat wij leven. Firuze heeft veel nagedacht en kwam die zaterdag naar de conferentie. Het ‘Onze Vader’ lied werd gezongen, en daar kwam God met Zijn wonderlijke kracht. Firuze werd aangeraakt door God. Tranen rolden over haar wangen. ‘Ik geef me over’, dacht ze van binnen. Ze deelde dit nog met iemand. In de avond ging Firuze terug naar huis, ze ging slapen. In haar slaap zag ze Jezus Christus in haar dromen. Een hele korte scene, een fel licht, Jezus riep haar. ‘Wees niet bang’ klonk er.
Firuze werd wakker en ze huilde en bad: U bent de waarheid, vergeef mijn zonden, ik geloof dat U mijn Redder bent.

Firuze, de moslim moeder van drie bekeerlingen, heeft zich na 15 jaar bekeerd. Wat een vreugde!

Deze getuigenis komt uit het vrouwenwerk van Evangelie & Moslims. Lees meer over het vrouwenwerk of blijf op de hoogte via ons gratis kwartaalblad Oriëntatie.

Foto bij Een Turkse moeder
Scroll naar boven