Spring naar content

Onze moeders

Publicatiedatum: 16 februari 2024

Rabia is jaren terug uit Turkije naar Nederland gekomen. Door een ernstig ongeluk kwam ze in het ziekenhuis terecht en ging ze nadenken over de dood en het hiernamaals. Ze had religie afgezworen en had veel pijn geleden door allerlei religieuze wetjes. Rabia ging op zoek, op zoek naar God.

Ze heeft in die zoektocht Jezus leren kennen en ze heeft haar leven aan Hem gegeven. Zolang haar vader nog leefde had ze geen contact met haar familie in Turkije. Maar na zijn dood heeft ze weer contact met haar moeder en zus.

Tweemaal is ze weer terug geweest  en heeft ze hen gezien en gesproken. En nu is haar moeder drie maanden bij haar in Nederland. Rabia heeft bijna dagelijks gesprekken met haar moeder over wat Jezus voor haar heeft gedaan en de rust die ze bij Hem heeft gevonden.

Na kerst kwam ik bij hen op bezoek. Rabia drong er bij mij op aan dat ik met haar moeder zou bidden. Moeder was dertien of veertien jaar oud toen ze uitgehuwelijkt werd. Ze is nooit naar school geweest. Ze is nu tachtig jaar oud en kijkt terug op een leven met weinig liefde. Haar man sloeg haar en ze stond altijd onder druk. Maar ze was niet bitter en bleek heel open toen ik haar vertelde dat God haar pijn ziet en kent en dat Hij haar zo lief heeft. Dat Jezus gekomen is om onze schuld weg te doen maar ook onze pijn en schaamte. Ze was open om te bidden en Jezus als haar Redder en Heer aan te nemen. Ze opende haar hart voor Hem, zo eenvoudig, en ze straalde na het gebed.

God hoort de gebeden van onze zussen met een moslimachtergrond. Ze hebben zo’n zorg en gebedslast voor hun familieleden. En wat bemoedigend is het wanneer we zien hoe God werkt en dat Hij de moeders van onze zussen genadig is. Blijf bidden met ons voor de vele moeders die nog niet aangeraakt zijn door de ondoorgrondelijke rijkdom van Christus.

Deze getuigenis komt uit het vrouwenwerk van Evangelie & Moslims. Lees meer over het vrouwenwerk of blijf op de hoogte via ons gratis kwartaalblad Oriëntatie.

Foto bij Onze moeders
Scroll naar boven