Spring naar content

Oriëntatiecursus

Een serie van zeven video's die je helpt het geloof en de leefwijze van moslims te begrijpen en te leren hoe je het evangelie in woorden en daden kunt delen.

Een serie van zeven video's van circa 20 minuten die je online bekijkt op je telefoon, ipad of laptop op het tijdstip dat je zelf kiest. Kosten: slechts 1 euro.

Een overzicht van de video-lessen:

  1. Hoe ga je als christen met moslims het gesprek aan?

Kun je met moslims over het geloof in Jezus Christus spreken, en zo ja, hoe doe je dat dan en waarom? In deze video gaan we daarop in en vertelt een jonge Turkse vrouw hoe zij tot geloof in Christus kwam en wat zij van christenen verwacht.

  1. Het verschil tussen islam en christelijk geloof.

De islam claimt een correctie te zijn op het afgedwaalde jodendom en christendom. In deze video gaat het over de vraag wat nu de belangrijkste verschillen zijn tussen het christelijk geloof en de islam. We bespreken de zes geloofspunten van moslims.

  1. Mohammed en het ontstaan van de islam.

De islam ontstond met het optreden van Mohammed in het begin van de 7e eeuw na Christus. Wie is hij voor moslims  en hoe kunnen wij zijn optreden duiden ?

  1. Wat is de Koran en welke invloed heeft die op het leven van moslims?

Volgens moslims is de Koran een openbaring van God die in de plaats komt van de Bijbel van christenen. In deze video willen we ontdekken hoe de Koran is opgebouwd en welke rol dit boek speelt in het leven van moslims.

  1. Hoe lees je met moslims de Bijbel?

Moslims waarschuwen elkaar de Bijbel niet te gebruiken. In deze video gaat het over de vraag hoe we moslims kunnen bemoedigen om de Bijbel te gaan lezen en hoe we antwoord kunnen geven op hun vragen over de Bijbel.

  1. Met moslims in gesprek over Jezus.

In deze video gaat het over de vraag wat moslims over Jezus geloven en hoe wij hen kunnen laten ontdekken wat de Bijbel over Hem zegt.

  1. Omgaan met moslims in het dagelijks leven.

In deze laatste video gaat het over de vraag hoe we in het dagelijkse samenleven met moslims omgaan met vragen rondom bidden, vasten, feesten, bezoek aan huis en relaties.

 

Scroll naar boven