Spring naar content

Kerst 2023

Juist de kerstperiode biedt een goede gelegenheid om moslims uit te nodigen om kennis te maken met het evangelie. Het kerstfeest is traditioneel een feest waarbij moslims gewend zijn dat ze door christenen worden uitgenodigd. Het conflict tussen Israël en de Palestijnen leidt tot verwijdering. Juist daarom is het goed de komende weken aandacht te vragen voor de Vredevorst die geboren werd in Bethlehem. Waar onze wegen doodlopen, krijgen we oog voor Gods Redding. Kijk hoe u ook anderstalige medechristenen en (moslim)-vrienden kunt uitnodigen bij u thuis, in uw gemeente of in een speciale samenkomst bij u in de regio!

Evenementen Evangelie & Moslims

Naast dat we gemeenten stimuleren in hun activiteiten rondom kerst, wijzen we u graag ook op onderstaande evenementen voor verschillende taalgroepen:

Arabisch-Nederlandse kerstliederen voor in uw bijeenkomsten

Op onze website kunt u een lijst met dia's (Powerpoint) van Arabische liederen vinden, met Nederlandse transcriptie en vertaling, zodat deze gezamenlijk gezongen kunnen worden in groepen en kerkdiensten. Een aantal daarvan zijn kerstliederen. U vindt ze eenvoudig op deze pagina.

(Nog meer nuttige informatie over de Arabische en Tarifit liederen vindt u hier)

Andere producten voor kerst

Meertalige kerstkaarten, audio en lectuur zoals Nieuwe Testamenten in verschillende zijn te vinden in onze webshop. De Kerst-selectie van de webshop ziet u ook verderop op deze pagina.

Kerstkaart Joh.1

Waarom is het kerstverhaal zo moeilijk?

Waarom moest Jezus van de hemel komen om ons te redden? Als God almachtig is, kan Hij toch gewoon onze zonden vergeven als Hij dat wil?

Hatice portret

Kerst voor Hatice

Kerst betekent voor mij ‘de geboorte van het Licht’ in een duistere wereld. Ik zie er dan ook echt naar uit om…

Hoe een gewone kerk open kan staan voor nieuwe gelovigen

Hoe kun je als gewone Nederlandse kerk op een goede manier vluchtelingen die van moslim christen zijn geworden in je gemeente verwelkomen en opnemen?

Scroll naar boven