Spring naar content

Terugblik Inspiratiedag 5 november:

Gods missie brengt mensen samen!

Gods missie brengt nieuwe gelovigen en christenen uit eeuwenoude kerken samen. Circa 170 christenen uit allerlei achtergronden hebben dat zaterdag 5 november ervaren tijdens onze Inspiratiedag. Veel bezoekers gaven aan dat de  prachtige liederen en getuigenissen van nieuwe gelovigen hen bijzonder geraakt hadden. De praktische handvaten hadden hen geholpen om met nieuwe moed terug te gaan naar hun eigen kerk en missionair werk.

Op deze dag zochten we naar wat God vandaag van ons vraagt met het oog op moslims in ons midden en met het oog op de toekomst van de kerk. God brengt nieuwe gelovigen die samen met christenen uit een lange kerkelijke traditie de naam van Jezus willen uitdragen. Maar dat vraagt van kerken wel toewijding aan een bewuste keuze om daaraan dienstbaar te willen zijn.

De liederen en getuigenissen van de Marokkaanse christenen waren de aftrap voor een tour langs Nederlandse kerken. Ook uw gemeente kan deze groep uitnodigen voor een programma van circa 45 minuten met liederen, getuigenissen en een oproep om uit te reiken naar Marokkanen. Meer informatie over hun getuigenis en oproep is hier te lezen. Wie overweegt om de groep uit te nodigen en meer informatie wil, kan mailen naar info@evangelie-moslims.nl

De Arabische liederen werden begeleid door Alaa AlNoueimi begeleid op een Arabisch keyboard. Kerkelijke gemeenten of pioniersplaatsen die hem structureel willen inzetten kunnen daarvoor een beroep doen op een subsidieregeling die door Evangelie & Moslims wordt beheerd. Neem hiervoor contact op met Albert@evangelie-moslims.nl

Workshops

Tijdens de inspiratiedag werden drie workshops aangeboden:

  1. Hoe kunnen we het evangelie delen met Marokkaanse en Turkse medelanders?
  2. Oude kerken en nieuwe gemeenschapsvorming. Hoe kunnen we samen bouwen aan gezonde nieuwe gemeenten waar aandacht is voor nieuwkomers?
  3. Aandacht voor nieuwe gelovigen in het pastoraat.

Een verslag van workshop 1 en 2 is te downloaden op deze pagina. Wilt u meer weten over het onderwerp van de derde workshop, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Bekijk ook:

Marokkaanse christenen dagen Nederlandse kerk uit: “Wensen broeders en zusters niet toe dat ze zolang moeten dwalen”

26 oktober 2022

“Veel Nederlanders denken dat het moeilijk is om Marokkanen te bereiken en daarom doen ze geen moeite voor deze groep. Christenen in Nederland moeten een beetje wakker worden en in beweging komen.”

Downloads van workshops

  • Workshop - Het evangelie voor Marokkanen en Turken

  • Workshop - Oude kerken en nieuwe gemeenschapsvorming

Inspiratiedag Evangelie & Moslims 5-11-2022
Inspiratiedag 2022
Sliderplaat (1920x1080 px) Inspiratiedag 5 nov 2022 (1)
Scroll naar boven