Spring naar content

Zomerschool Moslims en het Evangelie 2019

Een praktische trainingsweek voor christenen, om je geloof te delen met moslimvluchtelingen en met moslims die hier al jaren wonen.

Wil je graag leren hoe je meer kunt betekenen voor moslims in je omgeving of de moslimvluchtelingen die hier komen? Kom dan naar onze Zomerschool! Een intensieve studieweek over het geloof en de cultuur van moslims en hoe je hen kunt bemoedigen om volgeling van Jezus te worden. Een belangrijk onderdeel is ook de ontmoeting met moslims zelf.

Reacties van deelnemers:

– Fantastisch leerzame week met diepgaande en afwisselende studies.
– Mijn bewogenheid met moslims is vergroot.
– Veel praktische tools gekregen om het evangelie te delen.

De Zomerschool van 2019 wordt DV gehouden van maandag 17 juni 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 21 juni 15.00 uur . Zowel tijdens de ochtend, de middag als de avond zijn er lesprogramma’s. Zie voor een compleet overzicht de pdf van het programma op deze pagina.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen: Achtergrond van de verschillende moslimgroepen in Nederland. Hoe vertel je moslims wie Jezus is? Hoe maak je moslims vertrouwd met de Bijbel? Hoe begeleid je mensen bij doop en discipelschap? Hoe bemoedigen we MBB’s (moslims die christen worden). Moskeebezoek en geloofsgesprek met moslims.

De Zomerschool is ook een goede voorbereiding voor zendelingen die naar een islamitisch land gaan. Predikanten en kerkelijk werkers krijgen voor deelname studiepunten toegekend. De zomerschool is door het Centrum voor Toerusting en Educatie van de PKN erkend binnen het open aanbod van de Permanente Educatie (PE) met 2 studiepunten. Voor predikanten die hiervan gebruik willen maken is er wel extra leesstof en een evaluatie.

Kosten: € 265,- per persoon (met inbegrip van overnachtingen en maaltijden), echtparen € 490,-

De verblijfslocatie heeft 2- en 4-persoonskamers. Echtparen krijgen zo mogelijk een eigen kamer. Badkamer/toilet op de gang. Het is ook mogelijk om met een camper of tent op het terrein te staan (kosten blijven gelijk).

Aanmelden voor deze trainingsweek:

Scroll naar boven