Spring naar content

Online Zomerschool ‘Migranten en de kerk: Kansen en knelpunten’

Publicatiedatum: 30 juni 2021

Evangelie & Moslims organiseert samen met andere organisaties een inspirerende zomerschool voor predikanten en voorgangers over het omgaan met migratie en migranten in de kerk.

Toegenomen migratie brengt voor de kerk spannende vragen mee: ‘Waarom zou je contact leggen met mensen met een migratieachtergrond en hoe kun je dat doen? Lukt het om samen kerk te zijn met christenmigranten? Wat levert het op? Waar liggen de kansen en knelpunten? Hoe ga je om met weerstanden in jezelf en je gemeente?’

Aan het begin van de zomervakantie bieden organisaties die samenwerken op het gebied van kerk & migranten (St. Gave, Protestantse Kerk in Nederland, St. Geloofsinburgering, Intercultural Church Plants, Intercultural Impact, St. Evangelie & Moslims) een zomerschool aan voor predikanten en voorgangers waarin deze vragen besproken worden.

De tweedaagse is te volgen via Zoom. De ingrediënten: inspirerende verhalen over best practices, een verdiepende theologische bijdrage, een panelgesprek met Prof. Mechteld Jansen (rector van de PThU), ds. Guisèle van Berkel (Zevende Dag Adventisten) en voorganger Farsid Seyedmehdi (Iraanse gemeente). En verder zijn er workshops o.a. over het Nederlandse asielbeleid en multiculturele communicatie, handvaten om aan de slag te gaan en natuurlijk is er ruimte voor gesprek en uitwisseling.

Datum: 12 en 13 juli 2021 van 9.00 – 12.00 uur.

Max. 40 deelnemers. Bij voldoende interesse herhaling op 12 en 13 augustus 2021.

Kosten: 10 euro Opgeven kan via deze link: https://www.gave.nl/zomerschool

Eerst meer informatie? Mail naar: esther@geloofsinburgering.nl

webinar-vluchtelingen-een-plek-geven-in-de-kerk-header_(gave)
Scroll naar boven