Spring naar content

Kerstviering met Arabischtaligen en Turkstaligen

Publicatiedatum: 18 december 2015

‘God werkt als wij vertrouwen hebben in Hem. Vanmiddag tijdens viering was er ook een Arabische familie die niet meer naar de kerk wilde, maar erg bemoedigd was. Bedankt voor alles, voor de gelegenheid elkaar te ontmoeten en te genieten van een Arabische Bijbelstudie, liederen en eten’
Een Arabische broeder

In december hield Evangelie & Moslims twee kerstvieringen, voor Arabischtaligen en Noord-Afrikanen en voor Turkstaligen.

Beide diensten werden bezocht door ruim zestig bezoekers. Op de Arabische bijeenkomst waren naast mensen uit Marokko, Iran, Irak en Egypte ook veel Syrische vluchtelingen aanwezig. Velen van hen hoorden voor het eerst het verhaal van Jezus over de verloren zoon en de liefdevolle vader.

De Turkstalige kerstviering begon met het uitnodigen vooraf op straat. Zo’n 25 Turkse gelovigen vertelden op straat over Jezus en nodigden andere Turkstalige mensen uit voor de Kerstviering. Daar ontstond een gesprek tussen een Turkse gelovige samen met een E&M-medewerker en twee Turkse vrouwen. Het werd duidelijk dat beide vrouwen een moeilijk leven hadden. ‘Mogen we voor jullie bidden’ vroegen ze. De vrouwen stemden in. Zo werd er gebeden op straat.

Toen de groep terugging naar de kerk, zagen ze de twee vrouwen opnieuw. Ze gaven aan dat ze graag naar het Kerstfeest wilden komen en kwamen evenlater daadwerkelijk naar de kerk. Tot hun verassing ontmoeten ze daar famile die al lang naar hen had uitgezien en voor hen had gebeden!

Als medewerkers van Evangelie & Moslims zijn we God dankbaar voor beide diensten. Als wij gehoorzaam zijn aan de roeping om Zijn Woord uit te delen, zal Hij soms wonderen doen, zonder dat we het zelf doorhebben.

We willen christenen overal in ons land bemoedigen om vrijmoedig moslims in hunomgeving uit te nodigen om met hen het Kerstfeest te vieren.

Kerstviering met Arabischtaligen en Turkstaligen
Scroll naar boven