Spring naar content

Kerst in het taalcafé

Publicatiedatum: 22 december 2022

In de Turkse Pioniersplek te Almelo zijn we dit jaar gestart met een taalcafé. Elke dinsdag gaat de kerk open voor vluchtelingen, statushouders en voor hen die zich eenzaam voelen. De ene keer komen er meer deelnemers dan de andere keer maar elke keer zijn er mensen: uit Syrië, Turkije, Irak, Iran, Azerbeidzjan en de Oekraïne. Iedere week praten we over een ander onderwerp, waarbij we een taalles voorbereiden voor de beginners en de gevorderden. Het taalcafé wordt in de kerk gehouden. We spreken vrijmoedig over het geloof, wat voor de deelnemers vanuit hun achtergrond vanzelfsprekend is. Speciaal voor hen hebben we in de kerk een Kerstviering georganiseerd.

Een jong echtpaar uit Turkije vertelde ons dat ze zich door het contact met ons welkom voelden en zich niet zo alleen en verlaten voelden. Eén van de vrijwilligers heeft een echtpaar thuis uitgenodigd en anderen hebben twee echtparen en hun twee kinderen voor een barbecue in de tuin uitgenodigd. De twee echtparen met moslimachtergrond vroegen om boeken om te lezen en gingen naar huis met een Nederlandse kinderbijbel.

Zo ontstaan er contacten en kunnen we die grote schat die we in Jezus gevonden hebben delen. Een dag na Kerst gaan we met het Taalcafé het Kerstfeest vieren waarbij we het Kerstverhaal gaan vertellen.

Taalcafé Almelo Kerst 2022
Scroll naar boven