Spring naar content

Zomerschool

Een praktische trainingsweek

Zomerschool Moslims en het Evangelie

NB De Zomerschool kon in 2020 niet doorgaan ivm coronamaatregelen. De Zomerschool zal naar alle verwachting opnieuw aangeboden worden van 14 t/m 18 juni 2021.

Wil je graag leren hoe je meer kunt betekenen voor moslims in je omgeving of de moslimvluchtelingen die hier komen? Kom dan naar onze Zomerschool! Een intensieve studieweek over het geloof en de cultuur van moslims en hoe je hen kunt bemoedigen om volgeling van Jezus te worden. Een belangrijk onderdeel is ook de ontmoeting met moslims zelf.

Reacties van deelnemers:

- Fantastisch leerzame week met diepgaande en afwisselende studies.
- Mijn bewogenheid met moslims is vergroot.
- Veel praktische tools gekregen om het evangelie te delen.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen: Achtergrond van de verschillende moslimgroepen in Nederland. Hoe vertel je moslims wie Jezus is? Hoe maak je moslims vertrouwd met de Bijbel? Hoe begeleid je mensen bij doop en discipelschap? Hoe bemoedigen we MBB's (moslims die christen worden). Moskeebezoek en geloofsgesprek met moslims.

De Zomerschool is ook een goede voorbereiding voor zendelingen die naar een islamitisch land gaan. Predikanten en kerkelijk werkers krijgen voor deelname studiepunten toegekend. De zomerschool is door het Centrum voor Toerusting en Educatie van de PKN erkend binnen het open aanbod van de Permanente Educatie (PE) met 2 studiepunten. Voor predikanten die hiervan gebruik willen maken is er wel extra leesstof en een evaluatie.

Kosten: € 275,- per persoon (met inbegrip van overnachtingen en maaltijden), echtparen € 495,-

De verblijfslocatie heeft 2- en 4-persoonskamers. Echtparen krijgen zo mogelijk een eigen kamer. Badkamer/toilet op de gang. Het is ook mogelijk om met een camper of tent op het terrein te staan (kosten blijven gelijk).

Nederlandse gebedskalender tijdens Ramadan 2019
Zomerschool juni 2017

Cursusdetails

€ 275,- per persoon. Echtparen € 495,-
Inclusief overnachtingen en maaltijden.
14-18 juni 2021
Voorthuizen
  • Brochure Zomerschool 2020
  • Poster Zomerschool 2020
Scroll naar boven