Spring naar content

Zomerschool Evangelie & Moslims, 12-16 juni

Publicatiedatum: 19 april 2017

Van 12 tot 16 juni 2017 organiseert Evangelie & Moslims de jaarlijkse Zomerschool in Voorthuizen. Een intensieve studieweek over het geloof en de cultuur van moslims, voor christenen die willen leren hoe ze hun geloof kunnen delen met vluchtelingen en met moslims die hier al langer zijn.

Steeds meer christenen komen in contact met asielzoekers uit moslimlanden. Vanwege negatieve ervaringen met de islam in hun thuisland staan zij vaak open voor het christelijk geloof. De zomerschool rust christenen toe om hier goed mee om te gaan. Daarnaast is er aandacht voor de grote groep mensen uit landen als Marokko en Turkje die al veel langer bij ons zijn.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: de verhouding tussen moslims en christenen, de islamitische geloofsleer en praktijk, het gesprek met moslims over het evangelie, pastoraat voor families, doop en discipelschap, en ideeën voor missionaire en diaconale activiteiten.

De Zomerschool is ook een goede voorbereiding voor zendelingen die naar een islamitisch land gaan. Predikanten en kerkelijk werkers krijgen voor deelname studiepunten toegekend. De lessen worden gegeven door sprekers met een ruime ervaring met moslims. Enkelen hebben zelf een moslimachtergrond.

Meer informatie

Zomerschool Evangelie & Moslims
Scroll naar boven