Spring naar content

Zomerconferentie migranten en de kerk: Kansen en knelpunten

Publicatiedatum: 10 juni 2022

Voor predikanten en kerkleiders

27 juni, Utrecht

Hoe geef je met jouw gemeente multicultureel geloven een kans? Denk er samen met andere kerkleiders en belangstellenden over na tijdens een zomerconferentie vol lezingen en praktische workshops.

Het thema is actueel en urgent. Inmiddels heeft zo’n 25 % van de Nederlandse bevolking een migratieachtergrond en zijn er meer dan een miljoen migrantenchristenen in ons land. Gelijktijdig er is nog (te) weinig aandacht voor hoe je samen geloven tussen verschillende culturen op een goede manier vorm kan geven.

Hoofdsprekers zijn ds. Pieter van de Winden over zijn promotieonderzoek naar vormen van interculturaliteit in autochtone en migranten kerken en ds. Coen Legemaate, over hoe samen intercultureel gemeente zijn er in de praktijk uitziet.

Tijdens het middagprogramma zijn er workshops die worden geleid door verschillende sprekers met en zonder migratieachtergrond. Hierin zullen voorbeelden gegeven worden van verschillende vormen van samen geloven. Ook worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over de (on)mogelijkheden van de eigen lokale context.

De conferentie wordt georganiseerd door: Intercultural Church Plants, Stichting Gave, Stichting Evangelie & Moslims, de Protestantse Kerk in Nederland en Stichting Geloofsinburgering.

Locatie: Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2A, Utrecht

Datum: 27 juni 2022

Tijd: 9.30 tot 16.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur.

Deelnemersbijdrage: 40 euro, dit is inclusief thee, koffie en lunch.

Speciale actie: Er is de mogelijkheid om gratis 1 introducee mee te nemen.  Dit moet direct bij opgave vermeld worden.

Opgeven kan via deze link: Geloofsinburgering.nl/zomerconferentie Nadere informatie: e.struikmans@protestantsekerk.nl

Intercultureel Bijbellezen
Scroll naar boven