Spring naar content

Website IsaRuhAllah gelanceerd

Publicatiedatum: 15 mei 2012

Op 7 mei is de website www.IsaRuhAllah.nl gelanceerd. Een site van ex-moslims die zich nu volgeling van Jezus Christus noemen. Ze treden daarmee uit de schaduw van angst en anonimiteit, die veelal het gevolg is van hun keuze. IsaRuhAllah is het initiatief van een multiculturele werkgroep van jonge christenen met een moslimachtergrond.

Op de site staan getuigenissen centraal: persoonlijke verhalen over het hoe en waarom van de geloofskeuze van deze ex-moslims. Daarnaast probeert te website ook antwoorden te bieden op vragen die moslims vaak stellen aan christenen. Er zijn in Nederland enkele duizenden christenen met een moslimachtergrond, van zowel Iraanse, Turkse, Noord-Afrikaanse als andere herkomst. Deze website wil hen een stem geven.

Evangelie & Moslims is blij en dankbaar voor deze website. We hopen dat hiermee de twee doelen van de werkgroep worden bereikt: Ten eerste om door persoonlijke levensverhalen belangstellenden (moslims en anderen die zoekend zijn) een helder beeld te geven van het christelijk geloof. Ten tweede om aan de diverse groep christenen met een moslimachtergrond een plek te bieden van herkenning en ontmoeting. We stimuleren bezoekers daarom om twee dingen doen met deze website: Christenen met een moslimachtergrond erop wijzen, zodat ze bemoedigd worden en misschien ook zelf hun getuigenis willen plaatsen op de site. En ten tweede om bevriende moslims te wijzen op IsaRuhAllah. Internet is immers de plaats waar mensen in alle privacy antwoorden zoeken op hun vragen.

CAwdEAwUUkNCX0Einline0248625dead50fdb13c7d5f293503e67f
Scroll naar boven