Spring naar content

Verslag Naïma Vrouwendag 2018

Publicatiedatum: 21 maart 2018

Een korte impressie van deze feestelijke dag op 3 maart

Dit jaar was het thema van deze jaarlijkse dag: Celebrate! De bruidegom komt! Een feestelijk thema dus, ook vanwege de inmiddels 20e editie van de vrouwendag.

Feesten spelen in het leven van moslimvrouwen meestal een belangrijke rol; vooral als iemand gaat trouwen. In de Bijbel gebruikt God het beeld van de bruiloft voor de vereniging van alle gelovigen met zijn Zoon Jezus. Dit beeld werd tijdens de dag verbonden met gewoonten uit de culturen van moslimvrouwen. Hoe kunnen deze tradities ingezet worden om de Bijbelse bruidegom dichtbij te brengen voor deze vrouwen?

Door verschillende programmaonderdelen, zoals een lezing en workshops werd het thema uitgewerkt. En vanwege de feestelijkheid viel er voor de ongeveer 75 deelneemsters ook veel te genieten, culinair en muzikaal.

Deelneemster Anne Marie gaf haar indrukken door:

Wat mij heeft getroffen is de zoektocht van Latifa. Jezus heeft haar hart veroverd, wat een indrukwekkend verhaal! In één van de workshops hoorde ik verhalen van vrouwen die zich ontfermen over moslim vrouwen. Mooie verhalen, en goed om te horen dat er inmiddels best veel christenvrouwen zijn die zich hiervoor inzetten. Tenslotte deed ik de workshop koken, dat was heel gezellig en ontspannend. En lekker!

Verslag Naïma Vrouwendag 2018
Scroll naar boven