Spring naar content

Terugblik Turkse najaarsconferentie 2019

Publicatiedatum: 31 oktober 2019

Van 18 tot en met 20 oktober hielden we ons jaarlijkse weekend voor Turkssprekende gelovigen in Nederland. Het thema was dit keer: ‘Vergeven zoals je zelf vergeven bent.’

Een echtpaar dat in Turkije leiding geeft aan een christelijke gemeente was bij ons te gast. De spreker begon het thema met het beroemde schilderij van Rembrandt over de verloren zoon. De preken waren leerzaam, er zijn veel voorbeelden genoemd uit de Bijbel waar vergeving centraal staat. Ook hebben we in kleine groepjes met elkaar nagedacht over hoe we onszelf zien. Kunnen wij vergeven en kunnen wij vergeving ontvangen? Het weekend was bemoedigend voor iedereen en zorgde bij sommigen ook voor (een stukje) herstel.

Naast het zingen, bidden, het onderling gesprek en onderwijs voor de volwassenen werd ook veel aandacht geschonken aan onze jongere gasten door de kinderwerkers en tienerwerkers die hebben meegeholpen. Bovendien werd er erg lekker gegeten! We zijn ontzettend dankbaar voor alle vrijwilligers die ons tijdens dit weekend weer hebben geholpen.

Bent u (of kent u) een Turkssprekende christen en hebt u interesse om ook eens deze bijeenkomsten voor Turkse gelovigen mee te maken? Op 14 december is er weer een! We gaan dan met elkaar Kerst vieren. U bent van harte welkom!

Terugblik Turkse najaarsconferentie 2019
Scroll naar boven