Spring naar content

Terugblik Rabita-conferentie 2023

Publicatiedatum: 30 mei 2023

Met circa 250 bezoekers hadden we van 28 april – 1 mei een gezegende Rabita-conferentie. Deze conferentie was exclusief voor Arabischtalige of Noord-Afrikaanse christenen of zoekers van moslimachtergrond.

Het thema van de conferentie was: ‘Vertrouw op de HEERE met heel je hart.’ (n.a.v. Spreuken 3:5). De prachtige Arabische christelijke liederen en de indringende preken over dit thema raakten de harten van de bezoekers. Een man die ernstig depressief naar de conferentie kwam, vertelde aan het einde dankbaar en blij dat het de mooiste drie dagen van zijn leven waren geweest. Er waren heel wat vrouwen van wie de man veel eerder naar Nederland gekomen was en al naar de kerk kwam of christen geworden was, maar die zelf eigenlijk nog niet zover waren. Met hun hoofddoek op volgden ze het programma. Het was voor hen een nieuwe en overweldigende ervaring. Sommigen waren verbitterd over wat ze als moslim hadden geleerd over God. Gelukkig konden we met hen praten en enkelen maakten tijdens de conferentie een stap in geloof om Christus te willen leren kennen en volgen. Voor de ca. 70 kinderen en tieners waren er aparte programma’s om de boodschap van Gods liefde ook met hen te delen.

We zijn dankbaar voor de vrede en zegen die we ervoeren en danken u voor uw gebed. We zijn ook dankbaar voor de hulp van circa 25 vrijwilligers die het ons mogelijk maakte dit programma aan te bieden. In september hopen we een vergelijkbaar programma aan te bieden voor Turkstalige gelovigen. Ook daarvoor zijn vrijwilligers nodig.

De kosten voor deze conferenties zijn hoog, terwijl de meeste bezoekers niet veel kunnen betalen. Collecten van kerken hiervoor en uw giften zijn heel erg welkom. Kijk hier voor een projectbeschrijving.

Rabita 2023 podium
Scroll naar boven