Spring naar content

Terugblik Naïma Vrouwendag 2019

Publicatiedatum: 21 maart 2019

Na maandenlange voorbereiding was het eindelijk zover; de Naïma vrouwendag op 16 maart in Amersfoort! Meer dan 150 vrouwen hebben de weg naar de Naïma vrouwendag gevonden en werden ontvangen met een goedgevulde goodiebag, koffie en thee.

In de aangeklede ruimte die een sfeer ademde van sereniteit en waarbij het dagthema: ‘Op weg naar het kruis’ vorm kreeg begon de dag. Aanbidding en muziek vulde de zaal Woorden van leven uit het Bijbelboek Corinthiërs werden voorgelezen. Want het gaat om de gekruisigde. Dat is het belangrijkste.

Na de Nederlandse aanbidding konden wij genieten van Arabische- en Koerdische muziek. “Wat een diepgang zit er in deze liederen”, zei een deelneemster.
Twee christenvrouwen uit Turkije en Koerdistan die vanuit moslimachtergrond Jezus zijn gaan volgen gaven hun getuigenis. Bijzonder, raak en ontroerend. Wat een weg zijn zij gegaan en dat allemaal omdat zij zoekende waren naar de waarheid in hun leven. Via bijzondere wegen zijn zij bij Jezus gekomen en hebben zij hun leven aan Hem mogen toevertrouwen.

Hoofspreekster Karima El-Branki uit Algerije heeft het dagthema verder uitgediept. Het waarom van het kruis. Op een boeiende en eenvoudige manier heeft zij de deelneemsters meegenomen in haar verhaal. Haar ontmoeting met een christenvrouw op straat. Het voor de eerste keer naar een kerk gaan en daar een preek over het kruis horen. Het verhaal van Jezus’ kruisiging en zijn offer voor ons mensen was voor haar moeilijk en verwarrend. De ontmoeting na de dienst met mensen was heel bijzonder. Er waren veel vragen. Waarom dat kruis? Het bleef voor haar heel moeilijk.
In een lang proces heeft zij het stap voor stap leren begrijpen…doordat de Heilige Geest haar overtuigde. Alleen door de Heilige Geest kunnen wij dit wonder van het kruis begrijpen. We konden van haar leren en horen hoe het is om je kruis werkelijk op je te nemen. Gedachten en daden die je oude mens toebehoren, te kruisigen. Je oude mens is dood. Laat Jezus regeren in jou.

Een heerlijke lunch stond klaar. Een tijd van ontmoeting en gezelligheid.

Na de lunch waren er diverse workshops. Creatieve- en inhoudelijke workshops: o.a. vilten, storytelling, teambuilding, geloofsverdieping rondom het kruis.

Deze dag werd afgesloten met een danklied en een gebed voor het bereiken van moslimvrouwen om de liefde van Jezus te kunnen delen.

Terugblik Naïma Vrouwendag 2019
Scroll naar boven