Spring naar content

Welvaart verloren, geluk gevonden

Osama en Merna komen uit het zuiden van Irak. Osama was serieus in zijn geloof en was al een keer naar Mekka geweest. Hij had een goede baan in de haven, wat een behoorlijke welvaart bracht. Niettemin kreeg hij de sterke overtuiging dat ze weg moesten uit Irak. Waaróm wist hij niet, maar het stond voor hem vast. ‘Ik denk dat dat van God was’.  Ze verkochten hun huis en lieten alles achter. Ze kwamen uiteindelijk in Nederland.

Osama: 'Dat was niet makkelijk voor ons als gezin. In die tijd kregen we een uitnodiging van een vriend uit het azc om naar een Arabische christelijke conferentie te gaan.'

Merna: 'Ik kreeg een visioen. Jezus kwam mijn kamer binnen en alles werd helemaal licht. Hij legde zijn hand op mijn schouder, hij noemde mijn naam en zei “Wees maar niet bang, Ik ben bij jou”.'

Lees meer en raak betrokken!

Bovenstaande zijn korte fragmenten uit het verhaal van Osama en Merna. Dit en nog negen andere verhalen leest u in de eenmalige uitgave Her-Oriëntatie. Deze tien aangrijpende persoonlijke getuigenissen verschenen de afgelopen paar jaar in ons kwartaalblad Oriëntatie. Behalve getuigenissen vindt u hierin ook voorbeelden hoe andere christenen het evangelie delen met moslims, achtergrondinformatie en altijd ons actuele aanbod van  cursussen, webinars en andere toerustingsprogramma's. Vraag Oriëntatie gratis aan en ontvang zo ook eenmalig Her-Orientatie!

OR 141 cover
Her-Oriëntatie cover

Aanvraagformulier

Meer over machtigingen

Wij zijn afhankelijk van de giften van betrokken christenen. Uw gift via een machtiging geeft ons een stabiele steun in de rug om ons werk te kunnen doen. Machtigingen kunt u op ieder moment en zonder opgaaf van redenen intrekken. Een telefoontje of e-mail naar ons is hiervoor voldoende.

Meer over andere vormen van geven en betrokken raken

" Ons leven is compleet veranderd. Dat gun je iedereen! "

Scroll naar boven