Spring naar content

Op zoek naar een waardevol kerstcadeau?

 

Dan zijn de boeken van Nabeel Qureshi een aanrader!

Deze twee boeken van Nabeel Qureshi beschrijven in een toegankelijke stijl en tegelijk diepgaander dan veel andere levensverhalen van bekeerlingen de intellectuele worstelingen van een (hoogopgeleide) moslim met leerstellingen uit de Bijbel, én de antwoorden die hij vond.

Boek 1:  'Ik zocht Allah en vond Jezus'

Dit boek is meer dan een ego-document.  De vragen en de door Nabeel gevonden antwoorden op de islamitische bezwaren tegen het christelijke geloof worden zo helder en adequaat verwoord, dat het boek gemakkelijk kan dienen als een introductie voor iemand die zich in bijvoorbeeld de apologetiek wil verdiepen. Of voor iemand die meer dan oppervlakkige kennis van de islam wil hebben. De consequente uitleg van Arabische begrippen (in aparte kaders tussen de tekst en aan het einde van het boek) dragen daaraan bij.

Boek 2: 'Allah of Jezus?'

In zijn persoonlijke en toegankelijke stijl beantwoordt Nabeel Qureshi de belangrijkste vragen over de islam en maakt hij een vergelijking met het christendom. Op basis van persoonlijke verhalen en ontmoetingen en wetenschappelijk onderzoek werpt dit boek nieuw licht op het ontstaan van de twee wereldreligies. De bewijzen die Nabeel vond veranderden zijn hart en zijn leven alsook het leven van vele anderen.

Scroll naar boven