Spring naar content

Omgaan met corona

Publicatiedatum: 23 maart 2020

Onze medewerker Samer Younan maakte samen met Walid Alasaad enkele korte videoboodschappen in het Arabisch en Nederlands.

De video’s duren ongeveer een kwartier en geven hulp hoe we als christenen in deze tijd kunnen omgaan met de coronacrisis. Letterlijk afstand bewaren van elkaar (‘social distancing’) is belangrijk, maar tegelijk is er juist nu ook veel behoefte om elkaar te ondersteunen. Hoe kunnen we dat doen, en welke aanwijzingen en richtsnoeren voor ons gedrag kunnen we voor deze omstandigheden vinden in de Bijbel?

De eerste aflevering ziet u hieronder. Op het Youtube kanaal van Samer Younan zijn ook alle vervolgafleveringen te zien. Iedere video is ingesproken in zowel Arabisch als Nederlands. Op die manier willen wij de verbinding mogelijk maken tussen Nederlandse en Arabische mensen.

Daarnaast kun je op het Youtube kanaal Bijbellessen volgen over de christelijke basisprincipes en muziek beluisteren. Veel van deze programma’s zijn tweetalig of voorzien van Nederlandse ondertiteling. Binnenkort zullen ook Marokkaanse liederen op het kanaal verschijnen. 

Abonneren? Graag!

Samer Younan:  “Wil jij je abonneren op dit kanaal en andere mensen vragen dat ook te doen? Hoe meer abonnees er zijn, hoe vaker het door Youtube wordt voorgesteld aan Youtube-kijkers. Voor de uitbraak van het Corona-virus brachten we maandelijks duizenden folders rond. Dat is nu niet mogelijk, maar door jezelf te abonneren en anderen te vragen dat ook te doen, kun je helpen om ‘digitaal te folderen’ en zo het evangelie toch uit te dragen. Moge de Heer dit werk zegenen!”

Omgaan met corona 1 23 3 2020
Scroll naar boven