Spring naar content

Nieuw christelijk tienerwerkpakket voor asielzoekers en migranten

Publicatiedatum: 29 juni 2016

Amersfoort – Evangelie & Moslims en Stichting Gave hebben gezamenlijk het tienerwerkpakket Road 7 uitgebracht. Road 7 is een programma voor tienerwerkers die zoeken naar een werkvorm voor een club met tieners uit migranten- en asielzoekersfamilies waarin het christelijk geloof doorklinkt. Het programma richt zich op tieners van elf tot vijftien jaar. In de programma’s wordt rekening gehouden met geloof, cultuur, sociale omstandigheden en het reisverhaal van de ‘wereldtieners’.

Het tienerwerkpakket Road 7 (papier en online) bestaat uit 25 programma’s vol met ideeën voor spelletjes, muziek, filmpjes, creatieve en sportieve activiteiten. De programma’s gaan over thema’s die tieners aanspreken zoals talenten, vriendschappen, problemen en geluk. Elk programma haakt in op een persoon uit de Bijbel, die ook bekend is in de Koran zoals Abraham, David en Jezus. Daarnaast zijn er bijbehorende filmpjes met drama waarin tieners uit een asielzoekerscentrum meespelen.
We willen heel graag moslimtieners aandacht geven en hoop bieden‘ aldus Willem van der Deijl, jongerenwerker van Evangelie & Moslims. ‘Het programma Road 7 is getest onder doelgroep en blijkt goed aan te sluiten bij de belevingswereld van deze groep tieners. Een van de meelezers zei dat ze wilde dat zij zoiets had gehad in de tijd dat zij op het azc woonde. Ze had het echt nodig in die tijd’

Ondersteuning tienerwerkers
Road 7 is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Evangelie & Moslims en Gave. Beide organisaties hebben als doel kerken te helpen bij het contacten leggen met vluchtelingen en moslim(migranten). Met dit tienerwerkpakket willen de organisaties graag tienerwerkers ondersteunen die op clubs aan tieners uit de azc’s en uit de migrantenfamilies de hoop van het evangelie willen delen.

Wilt u het tienerwerkpakket bestellen, stuur dan een mail naar info@evangelie-moslims.nl.

Op de site www.road7.nl kan het werkpakket Road 7 bekeken en besteld worden. Er kan gratis een proefprogramma worden gedownload. Wie het pakket aanschaft, krijgt ook een inlogcode voor de onlineversie van het programma. Onderdeel van Road 7 is ook een training voor de gebruikers en een handleiding met tips voor de tienerwerker.

Road7 - verlenging
Scroll naar boven