Spring naar content

Nederlandse gebedskalender tijdens Ramadan 2023

Publicatiedatum: 8 maart 2023

Evangelie & Moslims heeft weer een gebedskalender voor christenen samengesteld, om tijdens de Ramadan (23 maart – 20 april) te bidden voor moslims in Nederland.

Waarom bidden tijdens de Ramadan
Tijdens de Ramadan zijn veel moslims serieuzer bezig met hun geloof en op zoek naar een ontmoeting met God. Moslims geloven dat tijdens Ramadan de hemel meer open is. En dat dit de tijd is waar ze meer zeker kunnen zijn van Gods zegen en vergeving. Al vele jaren zien christenen wereldwijd dat als een goede aanleiding om juist ook voor moslims te bidden, dat Jezus Christus zich aan hen bekend maakt.

Bewust worden van moslims in Nederland
Het is goed om bewust te zijn van wat er allemaal speelt onder moslims in Nederland. Dat helpt ons om gericht te bidden en de onderwerpen bij God brengen, met als doel dat meer moslims tot geloof in Jezus Christus komen.

Gebed verandert ook onszelf
Gebed verandert harten van moslims maar ook van onszelf. Door gebed gaan we ook zelf anders naar de moslims om ons heen kijken en wordt ons hart zachter. Misschien is deze maand ook een goede tijd om met uw moslimvrienden te praten over God en hoe Hij zich aan uzelf openbaart?

Gebedskalender

De gebedskalender is bedoeld om dagelijks te volgen. U kunt deze hieronder lezen of als pdf downloaden en uitprinten.

Dagelijks volgen op onze Facebook kan dan ook (vanaf begin van de Ramadan op 23 maart).

Voor wie ook wil bidden voor moslims in het buitenland, verwijzen we naar de mooie gebedsgids die Frontiers hiervoor heeft gemaakt: https://www.frontiers.nl/30dagen/

Meer informatie

U kunt, ook na de Ramadan, op de hoogte blijven via ons kwartaalblad Oriëntatie of via een cursus van ons. Hier vindt u op onze website suggesties voor het contact als christen met moslims en antwoord op veel gestelde vragen over de islam.

Afb Gebedskalender 2023bw
Scroll naar boven