Spring naar content

Nederlandse gebedskalender tijdens Ramadan 2021

Publicatiedatum: 31 maart 2021

Evangelie & Moslims heeft weer een gebedskalender voor christenen samengesteld, om tijdens de Ramadan (13 april – 12 mei) te bidden voor moslims in Nederland. Vanwege alle nog voortdurende Coronamaatregelen zal dit voor moslims opnieuw een vreemde en minder feestelijke Ramadan worden.

Waarom bidden tijdens de Ramadan
Tijdens de Ramadan zijn veel moslims serieuzer bezig met hun geloof en op zoek naar een ontmoeting met God. Moslims geloven dat tijdens Ramadan de hemel meer open is. En dat dit de tijd is waar ze meer zeker kunnen zijn van Gods zegen en vergeving. Al vele jaren zien christenen wereldwijd dat als een goede aanleiding om juist ook voor moslims te bidden, dat Jezus Christus zich aan hen bekend maakt.

Bewust worden van moslims in Nederland
Het is goed om bewust te zijn van wat er allemaal speelt onder moslims in Nederland. Dat helpt ons om gericht te bidden en de onderwerpen bij God brengen, met als doel dat meer moslims tot geloof in Jezus Christus komen.

Gebed verandert ook onszelf
Gebed verandert harten van moslims maar ook van onszelf. Door gebed gaan we ook zelf anders naar de moslims om ons heen kijken en wordt ons hart zachter. Misschien is dit, ondanks de coronabeperkingen, ook een goede tijd om met uw moslimvrienden te praten over God en hoe Hij zich aan uzelf openbaart?

Gebedskalender

De gebedskalender is bedoeld om dagelijks te volgen. U kunt deze hier als pdf downloaden en uitprinten. 
Dagelijks volgen op Facebook kan ook.

Meer informatie: U kunt, ook na de Ramadan, op de hoogte blijven via ons kwartaalblad Oriëntatie of via een cursus van ons. Hier vindt u op onze website suggesties voor het contact als christen met moslims en antwoord op veel gestelde vragen over de islam.

Moskee binnen
Scroll naar boven