Spring naar content

De uitdaging van moslimstudenten

De uitdaging voor christenstudenten die moslimstudenten ontmoeten.

De uitdaging van moslimstudenten

De aantallen Nederlandse islamitische studenten (met bijvoorbeeld een Turkse of Marokkaanse achtergrond) nemen jaarlijks toe. Moslimstudentenverenigingen groeien en zoeken contact met medestudenten. Christenstudenten doen steeds meer ervaring op met het ontmoeten van moslimstudenten, en met het nadenken over de uitdaging van de islam.

Nadenken over de uitdaging van de islam
De islam heeft de afgelopen tien jaar de maatschappelijke agenda sterk bepaald én zal grote invloed hebben op de toekomst van de kerk in Nederland. Daarom is het dubbel belangrijk voor christenstudenten om tijdens hun studietijd na te denken over de uitdaging van de islam. Om zich samen te bezinnen op het antwoord wat ze als christen(student) hebben tegenover de vragen die moslims stellen aan hun geloof. Om hun mening te vormen over een bijbels antwoord op de aanwezigheid van moslims in deze samenleving. Evangelie & Moslims helpt graag om door bijbelstudies, studiekringen, lezingen of persoonlijke bezinning hiermee aan de slag te gaan.

Het ontmoeten van moslimstudenten
Moslimstudenten staan vaak open voor contact met andersdenkenden en willen graag uitleggen wat het moslim-zijn voor hen betekent. Het is eigenlijk historisch gezien een vrij unieke situatie dat moslim- en christenstudenten elkaar op voet van gelijkwaardigheid kunnen ontmoeten en een open gesprek kunnen voeren over geloof. Moslims hebben de eeuwen door meestal geen eerlijk beeld gekregen van de boodschap van het evangelie. Op verschillende manieren liggen er goede mogelijkheden om elkaar in een open gesprek beter te leren kennen: persoonlijk, als kring, of als vereniging. Informeer naar mogelijkheden!

Brochure
In de brochure Christenstudenten en Moslimstudenten staan o.a. suggesties voor ontmoetingen, voor een studiekring islam, maar ook kant-en-klare bijbelstudies waarmee studenten op een bijbelkring samen kunnen nadenken over een bijbelse visie op deze vragen. Deze bijbelstudies kun je ook direct downloaden.

Voor meer informatie, advies en ideeën kun je mailen naar Willem van der Deijl: mailto:Willem@evangelie-moslims.nl

  • Bijbelstudies [Jij] & {islam}
Scroll naar boven