Spring naar content

Naïma - Storytelling

Storytelling

Praktische training hoe je het evangelie doorgeeft aan vrouwen die geen leescultuur hebben, maar gewend zijn aan oral-teaching.

Voor veel moslimvrouwen is er een hoge drempel om te gaan lezen in de Bijbel. Niet alleen verbieden moslims elkaar om het boek te lezen, ze verwachten ook dat het boek voor een leek net zo onbegrijpelijk zal zijn als de Koran. Ook is er in de meeste families geen leescultuur en is men eerder gewend levenslessen te leren door verhalen en gesprek.

De Bijbel heeft echter anders dan de Koran een goed te begrijpen historische verhaallijn. Wie dat goed voorbereid mag er daarom op rekenen dat veel moslimvrouwen het boeiend vinden om te luisteren wanneer we hen de verhalen van de Bijbel doorvertellen en daarover in gesprek gaan. We hebben een Werkpakket gemaakt met 22 verhalen dat je daarbij kan helpen. Het Werkpakket voor christenvrouwen die vriendschap zoeken met moslimvrouwen. Bij ieder verhaal staat er achtergrondinformatie en praktische suggesties voor verwerking. Je kunt het hieronder bestellen.

Meer informatie via Harriet@evangelie-moslims.nl

Paasverhaal vertellen

In ons Werkpakket voor christenvrouwen die vriendschap zoeken met moslimvrouwen staat ook een Paasverhaal met verwerking. U kunt dit verhaal uit het werkpakket op deze pagina gratis downloaden. Gebruik de productlink onder aan de pagina om het hele werkpakket aan te schaffen.

Storytelling
Scroll naar boven