Spring naar content

Naïma - Webshop, downloads en leestips

Leestips voor het vrouwenwerk

Kate McCord - In het land van de blauwe boerka's Kate McCord, In het land van de blauwe boerka’s. In gesprek met Afghanen over het onderwijs van Jezus. Apeldoorn 2013. 352 pag. Prijs: €19,95.

In één woord een prachtig boek. Het leest als een roman, maar is intussen bijzonder leerzaam voor ieder die het evangelie wil delen met moslims.

NB Dit boek is op dit moment helaas uitverkocht.

Lees hieronder de uitgebreidere boekbespreking.

Kate McCord, In het land van de blauwe boerka’s.  In gesprek met Afghanen over het onderwijs van Jezus. Apeldoorn 2013. 352 pag. €19,95.

In één woord een prachtig boek. Het leest als een roman, maar is intussen bijzonder leerzaam voor ieder die het evangelie wil delen met moslims. Kate heeft vijf jaar in Afghanistan gewoond en gewerkt en wist zich daar geroepen door Jezus, Die ze enkele jaren eerder persoonlijk leerde kennen. Kennelijk heeft ze een nauwkeurig dagboek bijgehouden van haar tijd in dit zo gesloten land, want ze beschrijft met grote precisie haar ontmoetingen met dit volk. Daarbij laat ze merken dat ze het leven en denken van de Afghanen goed heeft leren kennen. Met grote creativiteit en toewijding heeft ze het evangelie gedeeld met de moslims om haar heen en doet daar in dit boek op een boeiende manier verslag van. Wat opvalt is de combinatie van respect en eerlijkheid waarmee ze over de islamitische geloofsovertuiging schrijft van de mensen die ze ontmoette. Ik kan haar slechts op een enkele onjuistheid betrappen, waar ze op pag. 117 schrijft dat van de 99 namen van God er niet één liefde is. Volgens moslims is één ervan namelijk al-Wadoed, de Liefhebbende. Dat de liefde van God niet dezelfde aandacht en inhoud heeft als in de Bijbel is zeker waar.

Maak kennis met dit werkpakket

Inleiding + overzicht verhalen. Onderaan deze pagina kunt u dit werkpakket bestellen.

Scroll naar boven