Spring naar content

Vroeger toen ik op de basisschool zat, waren kaartjes met een engel erop favoriet bij mij. Ik verzamelde ze en keek graag urenlang naar hun stralende blik vol vrede.

Vooral naar dat ene plaatje met het kindje Jezus. Het bestaan van die bijzondere en lichtgevende baby hield mij bezig. Ik vond het rustgevend om naar hem te kijken. Als kind betekende dat veel voor mij als Koerd en als meisje in een moslimgezin en -omgeving. In de donkere jaren van oorlog, ongerechtigheid en onderdrukking gaf mij dat nieuwe hoop.

Inmiddels ben ik jaren verder en heb ik de bron van vrede, hoop en licht in deze donkere wereld ontdekt. Die speciale baby heeft mijn leven voor eeuwig veranderd. Ik ken hem nu als Jezus het licht der wereld, de redder en de Heer. Zijn komst heeft mij licht en liefde gebracht die ik met anderen mag delen. Dit is de betekenis van Kerst voor mij;  Gods licht en liefde delen en zijn hoop doorgeven!

Nesrin Khanzady

Scroll naar boven