Spring naar content

Itzinya helpt nieuwkomers een bedrijf te starten

Publicatiedatum: 2 september 2020

Veel vluchtelingen die in hun eigen land een bedrijf of winkel hadden, vinden het in Nederland lastig om werk te vinden dat bij hen past. Het lukt deze nieuwkomers in Nederland soms wel om een baan te vinden, maar met hun talent als ondernemer zouden ze veel liever zelf een onderneming starten.

Voor deze mensen is er de Itzinya trainingsmethode ontwikkeld om hen te helpen een eigen bedrijf te starten in de Nederlandse samenleving. Deze trainingsmethode wordt ook gebruikt in het Spaanse Malaga, in Antwerpen, op Cyprus, in Nigeria en in Stockholm. Er wordt gebruik gemaakt van de methodiek Lean Startup en het Business Model Canvas. Tevens worden deelnemers begeleid in het uitwerken van hun eigen bedrijfsplan, het doen van onderzoek naar behoeftes van potentiële klanten en het klein beginnen van een bedrijf.

In september zal in Amersfoort de primeur zijn en begint de eerste Itzinya training in Nederland onder leiding van Gertjan van Laar die zelf ook als ondernemer in het buitenland heeft gewerkt. De voertaal is deze eerste keer nog Engels. In de toekomst zullen er bij voldoende belangstelling ook andere talen worden aangeboden. Meer over Itzinya is te lezen op https://amersfoort.itzinya.org

Broodwinkel (OR 140)
Scroll naar boven