Spring naar content

Het verhaal van Sefiye

25 jaar geleden zag ze haar man voor het laatst…

Sefiye, een Koerdische vrouw uit Turkije heeft jarenlang alleen voor haar kinderen moeten zorgen. In juli 2019 was het eindelijk zover, Sefiye mag naar Nederland komen. Toen zij nog in Turkije woonde, kwam haar man hier in Nederland tot geloof. Sefiye respecteert dit maar zegt dat zij zelf altijd moslima zal blijven.

Veel gelovigen uit de kerk waar haar man naar toe gaat, helpen dit echtpaar enorm. De liefde van Christus wordt in woorden en vooral ook in daden zichtbaar gemaakt door er voor ze te zijn, door tijd vrij te maken voor hen, door het geven van liefde en aandacht en door te helpen met praktische zaken. Sefiye vertelt regelmatig dat ze deze mensen ontzettend dankbaar is.
Ook wij gaan regelmatig op bezoek bij Sefiye. We hebben vaak hele bijzondere gesprekken over het christelijk geloof en over de islam.

Afgelopen week arriveerden we bij haar thuis tijdens de lunchtijd. Ze had er een feestmaaltijd van gemaakt en zei dat ze altijd blij wordt als wij komen. Op een gegeven moment gaf God een opening en hadden we het opnieuw over het christelijk geloof en de islam. Sefiye vertelde dat haar oom imam is. Zij heeft alles wat zij weet van de islam van deze ‘imam’ en van haar vader geleerd. Ze zegt dan ook dat ze zou liegen als ze zou zeggen dat ze de Koran kent en gelezen heeft. ‘Eigenlijk is de islam en het christendom hetzelfde, alle profeten die in de Bijbel genoemd worden, worden in de Koran ook genoemd’, zei Sefiye. Ze ging verder: ‘De Koran schrijft ook over Jezus, maar de Bijbel schrijft niet over Mohammed.’ We hebben uitgelegd dat Jezus alles wat nodig was om ons te redden aan het kruis volbracht heeft. Er hoefde niks of niemand meer te komen. Jezus zei zelf: het is volbracht! We hebben Openbaringen 1:8 en de laatste verzen van Openbaringen 22 erbij gepakt. Jezus is de Alfa en de Omega, het begin en het einde. ‘Waarom komt niet Mohammed, maar Jezus terug?’ vroegen we aan haar. Zo hebben we de hele middag zeer interessante onderwerpen met elkaar kunnen bespreken. Aan het eind hebben we samen gebeden. 

Veel moslims maken kleine stapjes. De weg van overgave naar Christus en het kruis is er één van de lange adem. Maar we zien dat God aan het werk is in haar leven. Misschien heeft u wel jarenlang contact met iemand en ziet u weinig vruchten. Houd vol lieve zussen, God is aan het werk!
Bid u met ons mee voor Sefiye?

Scroll naar boven