Spring naar content

Goed bezochte Naïma-vrouwendag

Publicatiedatum: 15 maart 2016

Amersfoort- Het was niet zomaar een vrouwendag afgelopen zaterdag. Van de ruim 140 Nederlandse vrouwen die er waren, hebben velen al contacten met moslimvrouwen. Anderen waren gekomen om te worden uitgedaagd hoe ze beter met hun moslimbuurvrouw of –vriendin kunnen omgaan.

Van wie kunnen we dit beter leren dan van vrouwen die zelf uit een moslimgezin komen en gevlucht zijn naar Nederland? Sabahat zwierf met haar familie van acht personen van haar 14e tot 19e rond in Duitsland en Nederland. Ze moest in Nederland maar liefst negen keer verhuizen. Met haar vraag ‘Waarom vertelde niemand mij in die tijd over Jezus?’, zet ze het thema voor de vrouwendag op scherp.

Vind moslims niet zielig
Na de pauze vertelde Sara, gevlucht uit Iran, haar verhaal: ‘Toen ik in Nederland was gekomen voelde ik mij een nul. Met mijn studie tapijtkunde kon ik hier niets doen.’ Haar advies aan de vrouwen: ‘Vind de moslims niet zielig. Nee, kijk naar dat wat in hen gestorven is en breng dat weer tot leven! Hun eigenwaarde, hun talenten.’ Ze vertelt hoe bijzonder ze het vond dat een man door de regen naar het AZC was gefietst om haar een Bijbel te brengen. Hij bad met haar in het Nederlands. Ook al verstond ze er niets van, toch was ze erg ontroerd door dit gebed. Want steeds hoorde ze haar naam ‘Sara’ noemen. Tot die tijd had ze geen christen ontmoet. ‘Hij was de eerste engel in mijn leven. Omdat hij met mij meeleefde en meeleed, is het Evangelie bij mij gekomen en heb ik weer andere mensen kunnen helpen.’

‘s Middags waren er verschillende workshops. Een vrouw van Somalische afkomst gaf met haar workshop inzicht in de Somalische cultuur. Sabahat en Gül, die beiden een moslimachtergrond hebben, daagden via een rollenspel – met henzelf als moslima’s – de deelnemers uit om een gesprek te beginnen over het christelijk geloof.

De collecte van de dag bracht maar liefst € 1.670,- op. Dit bedrag zal speciaal gebruikt gaan worden voor het vrouwenwerk van Evangelie & Moslims.

Reactie van een bezoekster:

Het was een fris programma en de tijd vloog voorbij. Ik voelde me ook echt uitgedaagd en heb me voorgenomen om meer over Jezus te gaan praten met de mensen die ik tegenkom. Bedankt Evangelie & Moslims voor het organiseren van deze dag!

CAwdEAwUUkNCX0Einline0248625dead50fdb13c7d5f293503e67f
Scroll naar boven