Spring naar content

Een jubileumdag vol bijzondere getuigenissen

Publicatiedatum: 26 november 2018

Afgelopen zaterdag vierde stichting Evangelie & Moslims haar 40-jarige jubileum. Het was een dag van dankzegging, lofprijzing, getuigenissen en toewijding aan de opdracht van Christus: Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Evangelie & Moslims wil de komende jaren meer investeren in de toerusting van gelovigen van moslimachtergrond. De Algerijnse Karima El-Branki, spreekster tijdens de jubileumdag, legde nadruk op het belang van coaching van nieuwe gelovigen: De ander laten zien, laten helpen, samenwerken, helpen als de ander het doet, toezichthouden. In een christelijke gemeente gaat het als het goed is er niet om iemand snel een mooie positie te geven, maar om elkaar te helpen om dienstbaar te worden zoals Jezus ons diende.

Henk Bouma, voorganger van Huis van Vrede te Utrecht, benadrukte dat als de kerk zout in de wereld wil zijn, dat vandaag betekent dat kerken in de grotere steden intensief betrokken moeten raken bij het leven van moslims. Hij illustreerde met talloze voorbeelden hoe gemeenteleden in Utrecht dat doen.

Twee jonge vrouwen gaven een indrukwekkend getuigenis. De Marokkaanse Latifa en de Turkse Sabahat vertelden hoe de liefde van Jezus, die zijn leven voor ons gegeven heeft, hun leven radicaal had veranderd.

Er was een terugblik door medewerkers en bestuursleden van het eerste uur. Aanvankelijk leek er weinig openheid voor het evangelie. Cees Rentier, de huidige predikant-directeur, trok een vergelijking met het werk van Lilias Trotter, ruim honderd jaar geleden: De les is dat we trouw moeten doorgaan op het smalle nederige pad achter Jezus aan. Zijn woorden vertellen en mensen dienen zoals Hij diende. Lees hier de volledige toespraak van Cees Rentier.

Alaa en Meryem al Nouemi begeleidden de Arabische en Marokkaanse liederen. Ook klonken er Turkse en Nederlandse liederen. We kijken met dankbaarheid terug op deze prachtige dag.

Jubileumdag
Scroll naar boven