Spring naar content

Een gastvrije kerk voor Turkse Nederlanders

Publicatiedatum: 7 oktober 2016

In Nederland wonen bijna 500.000 mensen van Turkse komaf. Een groot deel daarvan noemt zichzelf moslim. Daarvan heeft maar een heel erg klein deel de weg gevonden naar een christelijke gemeente. Hoe komt dat? En vooral: hoe kan het beter?

In Rotterdam woont de grootste Turkse minderheid in Nederland, zo’n 60.000 personen. Het aantal bekende Turkse christenen van moslimhuize is daar misschien niet hoger dan tien. In de rest van Nederland lijkt dit niet veel anders te zijn. Hebben Turkse moslims “gewoon” geen interesse in het evangelie, of missen we als christelijke gemeenten de aansluiting? Kunnen we misschien leren om gastvrijer te zijn als kerk?

Rond deze vragen organiseert Evangelie & Moslims voor kerkelijk werkers en predikanten op 28 oktober een studiedag “Gastvrij kerk zijn voor Turkse medelanders”.

De hoofdspreker deze dag is pastor Zekai. Hij was meer dan dertig jaar voorganger van een gemeente in Izmir en verschillende malen president van de Alliantie van Protestantse Kerken. Zekai heeft een moslimachtergrond en zette zich zijn leven lang in voor de vrijheid van de kerk en mensenrechten.

De dag begint met een analyse van de situatie van de kerk in Turkije. Hoe draagt de kerk in een verdeelde samenleving een boodschap van hoop en verzoening uit? Vervolgens komt de vraag aan de orde hoe we in Nederland als kerken de brug kunnen slaan naar de Turkse gemeenschap. In het middagprogramma zullen Harriet Cornelius en Y. Gül, beiden medewerkers van Evangelie & Moslims, ingaan op deze vraag.

Reserveren is verplicht en kan via het product te bestellen in de rechterkolom.

Kijk in de agenda voor alle verdere gegevens over de komende studiedag.

Een gastvrije kerk voor Turkse Nederlanders
Scroll naar boven