Spring naar content

De gemeente als huis van God voor alle volken

Voor moslims is de gemeenschap erg belangrijk. Een extra argument dus om naar moslims toe iets van de christelijke gemeenschap te laten zien en gastvrij te zijn. Het komt steeds vaker voor dat moslims onverwachts een kerkdienst bijwonen. Wat gebeurt er dan?

Veel medelanders van Marokkaanse of Turkse achtergrond denken dat de kerk bij het Westen hoort en niets voor hen is. Laten wij hen zien dat de kerk het huis van God is voor alle volken? Wat denken moslims wanneer ze onze website bezoeken? Met zoveel spanning wereldwijd en in eigen land rondom etniciteit en verschillende geloven, is het misschien wel op z’n plaats om in het mission-statement van onze gemeente daar op in te gaan. Misschien vinden we wel een schilderij of afbeelding die sprekend verbeeldt dat mensen van allerlei achtergronden elkaar op voet van gelijkheid mogen vinden bij het kruis van Christus en dus welkom zijn in de gemeente.

Er zijn allerlei manieren waarop wij de gemeenschap van de plaatselijke gemeente zichtbaar kunnen laten worden voor buitenstaanders. Dat kan via een sportmiddag van de gemeente, koffieochtenden, open-maaltijden, oriëntatiecursussen en natuurlijk de christelijke feesten. Maar in ieder geval dient iedere kerkdienst toegankelijk te zijn voor nieuwsgierige moslims.

Ga na welke etnische groepen er in je wijk/stad wonen en zorg dat je tenminste van elke taalgroep een Bijbel of Bijbelgedeelte op een goed zichtbare plaats in de hal hebt liggen/staan.

Scroll naar boven