Spring naar content

Belevenissen van een Arabische evangelist

Publicatiedatum: 1 november 2017

‘Wat moet ik doen om bij Christus te horen?’

Onze medewerker Samer Younan komt uit een christelijke familie in Syrië en is fulltime werkzaam als evangelist onder Arabischsprekenden. In bijvoorbeeld Zeist en Utrecht doet hij dat onder de ‘vlag’ van Evangelie & Moslims en in samenwerking met plaatselijke kerken. Maar ook buiten deze plaatsen wordt hij geregeld gevraagd om naar iemand toe te gaan die meer wil weten over Jezus en het christelijk geloof. Waar dan ook in Nederland maakt hij bijzondere dingen mee. Zo vertelde hij het volgende:

‘Een paar maanden geleden werd ik gebeld door een Syrische man, die mij nog kende van een eerdere doopdienst van vijf mensen met een moslim-achtergrond. Hij vroeg mij om in gesprek te gaan met zijn vriend H. in Rotterdam, die ook uit Syrië komt. H. is erg geïnteresseerd in Jezus Christus. Een paar dagen later was ik daar. H luisterde heel aandachtig naar wat ik vertelde en stelde me diepere vragen over het geloof. Aan het einde vroeg hij: “Wat moet ik doen om bij Christus te horen?” Ik zei tegen hem: “Eerst moet je je hart openen en Hem bidden en vragen om in je leven te komen”. “Hoe?” zei hij. Ik zei: “Als je wilt, dan zal ik met jou bidden in korte zinnetjes die jij mag nazeggen”, zei ik. Dat hebben we gedaan. Toen we klaar waren zei hij met tranen in zijn ogen: “Ik ben zo blij, dit is de mooiste dag van mijn leven!” ‘

· Heeft u wel eens gesprekken over het geloof met bevriende mensen uit de Arabische wereld, en komt u er vanwege de taal niet helemaal uit? Aarzel niet om ons te bellen. Onze Arabische medewerkers Samer Younan en Haithm al-Salahi zijn graag bereid om samen met u met hen in gesprek te gaan.

· Wilt u ook het werk van onze evangelisten onder Arabisch- en Turkssprekende steunen met uw gebed en giften? Hartelijk dank!

Rotterdam Erasmusbrug
Scroll naar boven