Spring naar content

Arabisch en Tarifit / اللغة العربية و الترفيث

هل تريد أن تعرف أكثرا عن ألمسيح و ما يؤمن به المسيحيون؟

من الضروري أن يكون لديك كتابا مقدسا حيث تقرأ فيه قصة يسوع المسيح والكلام الذي بشر به. إذ تعاني بعض صعبات في اللغة ألهولندية قد تجد هنا في هذه الصفحة بعض الموارد للقراءة وهي باللغتين العربية و الريفية.
يمكنك أن تتطلع مباشرة عن الكتاب المقدس أو الاستماع للترانيم رائعة. كما يمكنك كذالك مشاهدة الفيلم عن حياة سيد يسوع المسيح وهذا في اللغات العربية (مصرية) والمغربية والترفيث. عن طريق tarifit.infoخاصة للمغارب تكتشف كثيرا عن إنجيل السيد يسوع المسيح.
يمكنك أيضا طلب المواد باللغة العربية أو الترفيث… انظر أدناه.
أو خلال زيارة اجتماع مسيحيين من شمال افريقية أو المشرق العربي

Wil je meer weten over Jezus Christus en wat christenen geloven?
Het is belangrijk in ieder geval een bijbel te bemachtigen. Daarin lees je het verhaal over Jezus en vind je woorden van hemzelf. Als je nog problemen hebt met de Nederlandse taal, vind je hier wat materiaal in het Arabisch of Tarifit. Je kunt online de bijbel in het Arabisch lezen, mooie Arabische liederen beluisteren of de film over het leven van Jezus zien in Marokkaans Arabisch, Egyptisch Arabisch en Tarifit. Speciaal voor Marokkaans sprekenden is er veel te ontdekken van het evangelie van Jezus Christus via tarifit.info of door de DVD ‘Proef en zie hoe goed God is!‘ te bekijken en beluisteren. Het Mattheüs-evangelie kun je ook in het Tarifit beluisteren met een app op je iPhone.
Je kunt materiaal bestellen in Arabisch of Tarifit… Zie hiernaast.
…of een bijeenkomst meemaken van christenen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

 

Men kan de film over ‘het leven van onze Heer Jezusحياة سيدنا عيسى المسيح in Marokkaans (-Arabisch en -Berber/Tarifit) aanvragen. Naast een aantal Arabische en Noord-Afrikaanse dialecten, is de film o.a. ook in het Engels, Spaans en Frans te beluisteren. De film kan alleen besteld worden via een emailbericht. Vermeld dan ‘Jezusfilm in 16 talen’.

 

 

دمشق تتكلم  (Damascus speaks)

Ook de film ‘Damascus. Hij ging er heen als vervolger. Hij vertrok als apostel.‘ kan men aanvragen. Vermeld dan ‘Damascusfilm‘. N.B. Deze film is op dit moment niet meer voorradig!
Dit is een docudrama van 77 minuten, opgenomen op historische plekken in Damascus, waarin het verhaal van Saul uit Tarsus wordt weergegeven. Hij was één van de leiders van een groep Joden die de volgelingen van Jezus vervolgde in de 1e eeuw AD. Saul ging op weg naar Damascus omdat hij de volgelingen van Jezus daar gevangen wilde nemen met als aanklacht: Godslastering. Maar onderweg gebeurde er iets dat zijn leven totaal veranderde. Hij had een ontmoeting met Jezus zelf en dat maakte van hem niet alleen een volgeling van Jezus, maar ook één van de meest bekende leiders van de volgelingen van Jezus. Hij kreeg een nieuwe naam, Paulus, en schreef veel boeken in de Bijbel.
Men kan kiezen: o.a. Arabisch, Turks, Engels of Frans gesproken. Met een ondertiteling in het Nederlands of Engels.
Als je na het zien van de film vragen wil stellen, bezoek dan één van de volgende websites: www.IkzoekGod.nl of www.MaarifatAllah.com.

Scroll naar boven